Olen ollut kolme tuntia neljän seinän sisällä, yksin, ja pihalla sataa. Kuitenkaan en ole vielä kirjoittanut sanaakaan. Koska on lukemattomia hyviä syitä olla kirjoittamatta.

1. Hyvän kirjan lukeminen, noin niin kuin esimerkkitarkoituksessa. Sieltä voi tulla hyviä ideoita tai ainakin selkärankaa kirjoittamiseen.

2. Hyvän tv-ohjelman katsominen, noin niin kuin esimerkkitarkoituksessa. Sieltä voi tulla hyviä ideoita tai ainakin... hmm.

3. Syöminen. Aivot tarvitsevat energiaa.

4. Ruoanlaitto. Syömiseen tarvitaan ruokaa.

5. Facebook. Koska sosiaaliset kontaktit ovat kaiken kirjoittamisen alku ja juuri, ainakin minä poimin ideoita niistä ystävyyssuhteista, on siis pakko huoltaa niitä!

6. Tietokoneen temppuilu. Mulla olisi ollut hyvä idea, mutta juuri silloin tuli bluescreen!

7. Väsymys. Väsyneenä ei voi kirjoittaa, mutta tietenkin on totta, että kun ei haluta kirjoittaa, alkaa aika helposti väsyttää.

8. Ideoiden kypsyttely. Parhaat ideat kirjoittavat itse itsensä, joten minun työnä on vain luoda niitä ajatuksia. Esimerkiksi syödessä.

9. Aurinko. Pihalla ei voi koskaan olla liikaa, varsinkin jos kirjoittaa romaania ja joutuu joka tapauksessa olemaan sisällä koko ajan sen vuoksi. Hetkinen, aurinko taitaakin pilkahtaa! Joten:

10. Tällaisen listan kirjoittaminen, koska tämä on paljon helpompaa ja hauskempaa!