MTV3 marisee, että vaisu kotimainen kirjasyksy kaipaa tähtiä. Oksasta ja Tervoa ilmeisesti?

Mutku sellaiset suuren kansan tuntemat nimet kuin Leena Lehtolainen, Anja Snellman, Raija Oranen ja Juha Itkonen kyllä julkaisevat uuden romaanin. Pelle Miljoonakin on kirjoittanut kirjan!

Voisko MTV3 selittää, missä se tähden ja kirjailijan raja kulkee?

Ehkä se kerrotaan tuossa videojutussa. Mä surffaan mokkulalla, niin en oikein pysty katsomaan sitä. Lataaminen kestää ikuisuuden ja silti yhteys katkoo kahden sanan välein.

Sit toinen selvennyspyyntö syksyn kirjauutisia koskien.

Voisko Hesari selittää, millä perusteella se on jakanut syksyn kirjojen listan "kotimaiseen kaunokirjallisuuteen" sekä "jännitykseen ja romantiikkaan"? Eivätkö suomen kielellä kirjoitettu jännitys ja romantiikka olekaan kotimaisen kaunokirjallisuuden alalajeja? Ja kun vielä kotimaisen kaunokirjallisuuden kirjoissa luetellaan Hannele Mikaela Taivassalon kirja Oi, tule katsomaan, jota kuvataan sanoilla: tarina rakkaudesta. Tarina rakkaudestako ei ole romantiikkaa...?

Okei. Nyt mä arvaan.

Onko nää jännitys ja viihde koodisanoja viihdekirjallisuudelle, mikä genre on syytä pitää kaukana oikeasta kaunokirjallisuudesta? Just asking.

Wikipedia muuten toteaa, että "kaunokirjallisuus eli sanataide on yleisnimitys kaikelle taiteeksi tai viihteeksi luokiteltavalle kirjallisuudelle (vastakohtana tietokirjallisuudelle)". Mahtaa valehdella.

Ajattelen positiivisesti! Kiva, kun on nostettu esiin ne kirjat, jotka ainakin kannattaa peruspulliaisen tsekata sukulaisten joululahjapaketteja varten. Finlandiaa odotellessa - sehän annetaan aina mummille, mut enot ja veljenvaimotkin tarttee jotain lahjoja.