Amsterdamissa oli ihan älyttömästi kirjakauppoja, siis joka kulmassa. Oli yleiskirjakauppaa, klassikkokirjakauppaa, lastenkirjakauppaa ja tietysti lukuisia divareita. Lehtikioskejakin riitti, ja niillä todella oli valikoimat sitten ihan pihalle asti.

Mielenkiintoista, kun surullisenkuuluisaksi äitynyt Jacques Eijkenshan on nimenomaan hollantilainen ja vertasi Suomen markkinointia juurikin Hollantiin.

Arvostetaanko Hollannissa kirjaa enemmän? Käytetäänkö siellä vähemmän sähköistä viihdettä?

Ainakin kirjat tuntuivat siellä olevan hieman halvempia kuin Suomessa. Markkinoinnista en saanut tehtyä sen kummempia havaintoja, mutta ainakin kirjoja siis oli paljon tarjolla. Monessa kadunkulmassa näkyi myös Daphne Deckersin uuden kirjan mainos. Painui ainakin mieleen.

Myydäänkö kirjoja enemmän Keski-Euroopassa kuin Suomessa? Olen tainnut tätä kysyä ennenkin. Sitä paitsi ehkä oon sanonut senkin, että ainakin entisessä kodissani Liverpoolissa oli ihan surkea kirjastojärjestelmä (lue: yksi meidän keittiön kokoinen rakennus, josta löytyi lähinnä textbookkeja), joten siellä tavattiin enemmänkin ostaa kirjoja kuin lainata niitä.

Hei, ehkä mä sittenkin vähän inspiroiduin ajattelemaan siellä Amsterdamissa...

P.S. En mäkään tiennyt kuka Daphne Deckers on. Googletin tai siis wikitin. Big Brother -juontaja, ANTM:n (tai siis HNTM:n) juontaja, entinen malli ynnä muuta. Ilmeisesti kirjoittaminen on kuitenkin ehkä vähäisimpiä hänen ansioistaan...