Mainitsin eilen kirjoittaneeni kiitokset. Se on aika konkreettinen osoitus surutyön käynnistymisestä. Toinen on varmaan se, että kirjoitan tänne blogiin monta kertaa päivässä. Lisäksi viime viikkoina olen saanut yhä enemmän ideoita toiseen kirjaan, johon minulla on synopsis muttei vielä yhtään tekstiä. Olen tietoisesti lykännyt sen aloittamista. Se on se sama Juuret-nimellä kulkeva syno, jonka aloittamista lykkäsin myös novellikokoelmaa laatiessani (joka muuten odottaa työstämistä, koska originaali-ideani olikin epäoriginelli, mutta tiedän kuinka tehdä siitä hyvän).

Luulen, että minulla on oltava tiedossa seuraava projekti, jotta osaisin luopua käynnissä olevasta. En oikein osaa olla ilman projekteja ja voisin käydä turhantarkaksi, ellei toimintaa olisi taas tiedossa.

Selailin aamulla sitä löytynyttä kansiota. Siellä on paljon materiaalia Veljeskirjan henkilöiden taustoista. Aion editoida sitä materiaalia sisään kirjan alkupuolelle, koska olenkin ollut aika huolissani siitä, ettei henkilöistä muodostu riittävän realistista kuvaa lukijalle. Sitten editointikierroksella siis.