Kirsti kommentoi toisaalla:

"Mielestäni muuten toinen kirja on se vaikein. Kun itse kirjoitin ekani, silloin sanottiin että puolet esikoisensa julkaisseista ei koskaan julkaise toista kirjaa. Harva esikoiskirjailija kuitenkaan esikoista tehdessään ajattelee, että se jäisi ainoaksi, joten tuossa välissä mielestäni tapahtuu jotain dramaattista. En tiedä mikä on tuo suhdeluku tällä hetkellä, joku on varmaan tutkinut senkin."

Siis käy ihan sydämeen, että noin monella esikoiskirjailijalla on lyhyt lento. Ehkä tosiaan on vain se yksi tarina kerrottavana.

Mistä minä tiedän olenko yksi niistä, mutta ainakin on vielä tarinaa kertomatta ja suunnitelmaahan mulla on. Kirjoitan toisen kirjan eli Juuret valmiiksi jo ennen kuin ensimmäinen ilmestyy, niin ettei kritiikki taklaa sänkyyn asti. Ehkä siinä jo ratkaisua yhden hitin ihmeille?

AB:n kanssa on ollut puhe useammista romaaneista. Tosin, mitäs jos ensimmäinen myykin vain ne alle 90 kappaletta, jotka Facebook-ryhmäläiset ostavat... Eikuniin, siis äiti ja mummikin ostaa yhden, ja eiköhän isä osta ainakin kolme, niin että kyllä sitä sata saadaan kaupaksi!

Ellei sitten koko murtoluku yhden hitin ihmeistä ole urbaani legenda, mitä kyllä epäilen aika monestakin kotimaiseen kaunokirjallisuuteen liittyvästä faktasta. Niitä kun taotaan ja hoetaan ja yleensä niiden luonteena on ylläpitää salaisuuden verhoa kirjailijan ammatin yllä, eikä juurikaan mitään varsinaisia lähdeviitteitä tiedoille ole saatavilla.