Oon vähän miettinyt, että kaikissa kirjoissa kaikki teksti on jonkun kirjoittamaa. Joku on vaan istunut työpöytänsä ääreen ja kirjoittanut sen.

Vähän kummallista, että kaikki eeppisimmätkin tekstit on vain kirjoitettu. Mikä tahansa maailmanhistorian merkkiteos Oidipuksesta Bridget Jonesin päiväkirjaan - sekin on vain kirjoitettu.

Kirjoittaminen on erilaista kuin kirjoittelemisesta haaveileminen. Sohvalla maatessa tai juuria kuopsuttaessa teksti kuulostaa usein aika hyvältä, vähän samanlaiselta kuin hyvää tekstiä lukiessa. Olen keksinyt, että se johtuu siitä, että haaveillessa teksti etenee nopeasti, niin kuin lukiessa. Kirjoittaessa teksti tulee eteen hitaammin, joten on aikaa huomata sen kankeus.

Veljen vaimokin on vaan kirjoitettu. Istuin tässä työpöydän ääressä, tai sohvannurkassa läppäri sylissä, panin sanoja toisten perään ja ajattelin, että ne on niin latteita, että kirjoitan ne uudelleen. Mut sitten jotkut tykkäsi niistä enkä viitsinytkään kirjoittaa uudelleen.

Mitäs hemmettiä minä sitten tässä runoilen? Open Office, juuret.odt ja työtunti.

P.S. Tänään kuuntelen Antti Kleemolaa. Sekin on vain kirjoittanut laulunsa. On takatalvi ulkona, taivaskin sylkee rakeita... Kiitos avusta, Antti, koska mun pitää nyt siirtyä alkutalviseen pääkaupunkiin vuonna 2009.