Peter Franzenilla - kirjailija Peter Franzenilla - on siis jättitulot. Mikä lie harjoittelijapalkalla kituuttava tuota juttua otsikoinut, sillä 30 000 euroa ei kyllä ole millään mittarilla kovin jättimäistä. Kuukausipalkaksi jaettuna se olisi 2500 euroa.

Suomalaisen keskimääräinen kuukausipalkka oli viime vuonna 2940 euroa (tietää Taloussanomat).

Viimeksi kun minä hain työpaikkaa psykologina, siinä oli kuukausipalkka muistaakseni 3215 euroa. Ja nyt on matemaattisesti orientoitunut mieheni informoinut mua, että mun pitäisi myydä 15-20 000 kirjaa joka vuosi, jotta pääsisin psykologin palkoille. Riippuen kirjan tarkasta hinnasta, josta sitten määräytyy myös mun saama prosenttiosuus.

Yrittänyttä ei laiteta. Mutta ei tuollaista määrää myydä istumalla kotona, vaikka kirja olisi ihan hirveen hyvä. Kirjaa - ja kirjailijaa - on lähdettävä markkinoimaan kaupoille, ketjuille, messuille, lehdille ja tv-kanaville. Oon kuullut huhuja, että jostain saisi esiintymispalkkioitakin!

Niin ja Leena Lehtolainenkin on ansainnut kirjoillaan kolme miljoonaa euroa! Mutta unohtui vissiin Iltsikalta mainita, että nuo 500 000 myytyä kirjaa jakautuvat 24 työvuoden ajalle... Eikö se nyt oo aika kiva, että jo parille ulkomaan matkallekin on sitten päässyt, niin kuin Lehtolainen ansioitaan kommentoi.

Siis joo, all up kirjailijoille ja ansioille! Mutta halloo nyt tän otsikoinnin kanssa.